Nieuwbouw en herbestemmen in de zorg

Zorg

De zorgsector ontwikkelt zich snel door veranderende inzichten. Ook door wijzigingen in het overheidsbeleid veranderen de behoeften en wensen van mensen die zorg nodig hebben. Zorgorganisaties spelen hier bijvoorbeeld op in met kleinschalige woonhuizen die kwalitatief hoogwaardige zorg bieden. We merken bovendien dat binnen de zorgsector naast nieuwbouw ook regelmatig bestaande gebouwen worden getransformeerd tot grotere of kleinschalige zorgvoorziening.

Transformatie bestaande gebouwen

Ontwikkelen en bouwen gebeurt veelal vanuit een blanco situatie. Toch zien wij steeds vaker dat gebouwen vanuit verschillende invalshoeken aanleiding geven voor een “nieuw leven”. Behalve de kwaliteit van de locatie kan ook een karakteristieke verschijningsvorm, de bouwkundige structuur of de staat van een gebouw doorslaggevend zijn om te geloven in een herbestemming.

Maar hoe zorg je ervoor dat een bestaand gebouw comfortabel en exploitabel wordt én aan de actuele voorschriften voldoet? Nikkels heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het herbestemmen van objecten in de zorg. Met een aantal sterke partners krijgen we al in een heel vroeg stadium grip op de bepalende risico’s. Die ervaringen hebben onze kennis en enthousiasme vergroot en ervoor gezorgd dat dit type projecten een vaste plek heeft ingenomen in onze portefeuille.

 

Bekijk onze zorg projecten

Mooi werk?
Neem contact op!

info@nikkels.nl

(0571) 27 78 00

Contactpagina