Villa Boschrust

Apeldoorn

Apeldoorn, villa Boschrust

Apeldoorn, villa Boschrust

Apeldoorn, villa Boschrust

Apeldoorn, villa Boschrust

Apeldoorn, villa Boschrust

De monumentale villa aan de Loolaan (1850) deed jaren dienst als sanatorium voor geesteszieken. De laatste jaren werden er asielzoekers opgevangen. Nikkels bouwbedrijf en Van Berlo Ontwikkeling uit Apeldoorn kochten het pand en na een ingrijpende renovatie kreeg de villa – op een eigentijdse manier – haar oorspronkelijke bestemming terug. Villa Boschrust biedt plaats aan 16 bewoners met geheugenproblemen.

Plezierige samenwerking

Zorgorganisatie September nam eind 2015 Villa Boschrust in Apeldoorn in gebruik. Michiel van Putten van September is zeer te spreken over de samenwerking met Nikkels bouwbedrijf. “Ik werd door iemand getipt over dit pand en nam contact op met de eigenaren Van Berlo Ontwikkeling en Nikkels. In de eerste plannen waren 24 appartementen getekend in de villa, maar dat vonden we teveel. Dat zou namelijk ten koste gaan van de algemene ruimten zoals de woon- kamer en bibliotheek. Die ruimten vinden wij voor bewoners belangrijk. Ze ontvangen er familie, kijken samen televisie of kunnen even op zich zelf zijn. Nikkels begreep dat we geen concessies wilden doen aan de huiselijke sfeer in de villa en uiteindelijk zijn er 16 appartementen gerealiseerd.”

Oog voor detail

“Dat Nikkels ook oog heeft voor detail blijkt bijvoorbeeld uit de creatieve oplossing voor de brandvertragende deuren naar de uitbouw. Ook die kregen een authentieke uitstraling en vallen daardoor niet uit de toon. Toch voldoen ze aan de huidige veiligheidseisen. Fijn meegedacht en mooi uitgevoerd.”

Andere renovatie projecten