Ugchelen Buiten – 6 circulaire woningen Veld F

Apeldoorn

In de wijk Ugchelen Buiten hebben we 6 circulaire woningen gerealiseerd. Wij sturen actief op duurzaamheid en onderdeel daarvan is de focus op duurzamer bouwen, een logische vervolgstap voor ons is circulair bouwen.

De 6 circulaire woningen in veld F zijn ontworpen door Bedaux de Brouwer architecten en hebben een casco op basis van gelamineerd hout (CLT-hout). Daarnaast zijn diverse keuzes gemaakt ten aanzien van materiaalgebruik, om zo hoog mogelijk te scoren op de circulariteit hiervan. Denk aan een fundering van Hectar (een hoogwaardig geïsoleerde EPS bekistingsvloer), verdiepingsvloeren en dakelementen van hout, een hoogwaardige isolatieschil van recyclebaar Rockwool isolatiemateriaal en dakbedekking van zink.

De woningen zijn voorzien van vloerverwarming en aangesloten op het lokale warmtenet. De bewoners zijn vooraf goed geïnformeerd over de circulaire bouw, het gebruik en onderhoud, om ervoor te zorgen dat zij op de juiste manier omgaan met de woningen. Daarnaast gaan wij de ervaringen zowel tijdens de bouw als van de bewoners straks goed monitoren evalueren.

In november 2022 zijn de woningen verkocht aan Woningcorporatie De Goede Woning uit Apeldoorn en zijn de woningen in gebruik genomen als huurwoning.


Andere duurzaamheid projecten