​

Woningbouwplan Oosterhof-Zuid in Vaassen


Op 11 januari is de anterieure overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van ruim 80 woningen in Vaassen, op de locatie Oosterhof-Zuid. Wethouder Robert Scholten van de gemeente Epe en Gerrit Nikkels, directeur van Nikkels projecten bv, zetten hiermee hun handtekening voor het ontwikkelen van onder andere betaalbare koop- en huurwoningen, maar ook middeldure en vrije sector woningen.

De woningbouwlocatie ligt ongeveer tussen Wanstede en Zichtstede-Eierstreekweg. Op hoofdlijnen is overeenstemming bereikt met de gemeente over de invulling van het stedenbouwkundig plan en alle randvoorwaarden bij de ontwikkeling.

Wethouder Robert Scholten: β€œHet is erg fijn dat we met deze stap weer een flink aantal betaalbare woningen erbij krijgen. Daarmee komen we weer voor een deel tegemoet aan een grote woonbehoefte binnen onze gemeente. Er is veel vraag naar goedkope en middeldure huizen. En op deze locatie past dat mooi in onze mooie, groene omgeving.”

Het plan kent een aantal belangrijke kenmerken, zoals grote groene zones centraal in het gebied en aan de noordzijde. Historische kavelstructuren worden benadrukt met meer groen en bepalen de nieuwe verkaveling. Alle woningen worden grondgebonden.

In de komende periode wordt het plan gepresenteerd aan omwonenden, waarna de procedure voor het bestemmingsplan definitief zal starten. Naar verwachting zal, als dit traject positief verloopt, eind dit jaar gestart worden met de bouw.