Wander koos bewust voor een carrière switch naar de bouw


“Ik werk om iets te maken!”

De 40-jarige Wander Klein Hulse uit Eefde werkte 23 jaar lang in een supermarkt, waar hij zich opwerkte tot assistent-bedrijfsleider. Hij stond op een kantelpunt in zijn loopbaan en koos toen bewust voor een carrière switch naar de bouw. “Ik heb nooit het lef gehad om iets anders te gaan doen, maar nu stond ik voor de keuze. De bouw vind ik geweldig, je bent dagelijks bezig met je handen om iets te maken!”

Sinds begin april werkt Wander als leerling timmerman op de bouwplaats van het project De Wingerd in Apeldoorn. “Ik heb eerst een aantal dagen meegelopen om te kijken of het wat voor me was. Dat was echt super, ik vond het nog leuker dan ik dacht! De sfeer op de bouw en bij Nikkels in het algemeen is heel goed. Ik ben warm ontvangen en iedereen neemt de tijd voor je. Mijn collega’s leggen rustig hun eigen werk even neer om mij uitleg te geven en te helpen.”

De bouw was een logische keuze voor Wander. Hij was thuis altijd wel aan het klussen en dus best handig. Na zijn meeloopdagen wist hij zeker dat dit de plek was voor hem. “Na een dag werken kijk ik nu naar het resultaat wat ik heb gemaakt. En dan ben ik best trots! Dat is echt het verschil met mijn oude werk, ik heb nu echt wat gemaakt, je ziet resultaat.”

Het weer naar school gaan op 40-jarige leeftijd valt Wander niet tegen. “Ik volg de opleiding tot timmerman niveau 2 via Bouwmensen. Ik zit nu in de schakelklas en over een paar weken kan ik echt starten. Ik ga een middag en avond naar school en werk 4,5 dag op de bouw. Het valt me gelukkig niet tegen om weer naar school te gaan. Maar dat komt ook omdat ik weet waarvoor ik het doe en ik ondertussen het vak al leer in de praktijk. Hierna wil ik absoluut de vervolgopleiding van timmerman nog doen, want ik wil graag doorgroeien. En ik merk dat Nikkels daarvoor openstaat. Ik ben geen ‘jobhopper’ en kies voor een langdurige samenwerking en dat doet Nikkels ook. Dat sprak me erg aan in het bedrijf.”

Hoe ben je bij Nikkels gekomen?

“Ik heb Nikkels gevonden op internet, ik zag hier meerdere vacatures openstaan. Na een gesprek op kantoor mocht ik zoals gezegd 2 dagen meelopen op de bouw om te zien of ik het werk echt leuk zou vinden. En dat vond ik! Met Berry Schut van Bouwmensen heb ik vervolgens een gesprek gehad om te kijken naar het opleidingstraject.

Als ik achteraf terugkijk ben ik heel blij dat ik de stap het gezet. Ik vond het vooraf even spannend, maar toen ik eenmaal ‘over de drempel’ was, was die spanning direct weg.”

Ook interesse in een carrière in de bouw? Lees hier verder en ontdek op onze inloopdagen op 9 mei (Zutphen) en 16 mei (Apeldoorn) of het iets voor jou is!