Van leerling timmerman tot uitvoerder


Al sinds 2008 is Jeroen in vaste dienst bij Nikkels. Hij begon als leerling bij Bouwmensen, werd timmerman, leermeester en toen voorman. En binnenkort maakt hij de stap naar uitvoerder. Het begin is er, want hij heeft sinds half april zijn eerste eigen project: 8 woningen Laan van Buiten in Apeldoorn, locatie Terwoldseweg.

Jeroen is nu 36 jaar en klaar voor deze stap: “Afgelopen zomer zat ik op het project Breezicht in Zwolle en gaf de uitvoerder aan dat hij vond dat ik klaar was om mijn eigen project te leiden. En sinds april is dat nu dus zo! In september 2022 ben ik al gestart met de opleiding tot uitvoerder via Bouwmensen. Het was wel even pittig om weer naar school te gaan, vooral de combinatie met werk en zeker nu ik een eigen project heb. Maar eigenlijk gaat het heel goed en lig ik nu zelfs voor op schema.”

Hoe bevalt zo’n eigen project?

“Tot nu toe gaat het goed. Het werk is voor mij een combinatie tussen dingen regelen en bestellen, maar ook buiten meewerken. Ik wil echt een uitvoerder zijn die veel buiten is, contact heeft met de bouw. We zijn nu vloeren aan het leggen en het project gaat tot nu toe goed. Maar het zal nog wel drukker en uitdagender worden als we straks verder zijn en er ook veel meer onderaannemers op de bouw lopen. Daar kijk ik ook naar uit!”

Wat is het leukste aan uitvoerder zijn (of worden)?

“Ik vind het leuk om voor een eigen project verantwoordelijk te zijn. Dat je die kans krijgt bij Nikkels is echt heel mooi. Ik wil graag een stapje hoger, maar als ik er wakker van ga liggen stop ik. [lachend] Maar dat gebeurt denk ik niet zo snel. Ik voel me verantwoordelijk voor het project, maar kan prima de balans vinden tussen werk en privé. Mijn taak als uitvoerder neem ik wel heel serieus: ik zorg ervoor dat anderen hun werk goed kunnen doen. En het mooie is dat ik zelf weer twee leerlingen op de bouw heb lopen nu.

Ik ben nu 15 jaar in dienst bij Nikkels en ik heb het nog steeds enorm naar m’n zin hier. Je krijgt de kans om te leren en de groeien, het bedrijf heeft alles goed op de rit en ik werk met fijne collega’s. Als je schik hebt, vliegt de tijd voorbij. En dat is dus echt zo!”

Interesse in werken bij Nikkels?

Wil jij na het lezen van dit verhaal van Jeroen meer weten of het opleidingstraject en werken bij Nikkels? In samenwerking met Bouwmensen verzorgen wij graag je opleidingstraject.

Lees verder!