Startsein projectontwikkeling Hoofdstraat Zuid Apeldoorn


Vrijdag 8 maart tekenden Van Berlo projectontwikkeling B.V., Nikkels projecten B.V. en wethouder Mark Sandmann van de gemeente Apeldoorn het contract voor het markante bouwplan op de hoek Hoofdstraat en Kanaalstraat in Apeldoorn. Het ontwerp komt van de hand van Martin Kleine Schaars van I’M architecten. 120 appartementen en ca. 3.000m2 commerciële ruimte voor ondernemers geven dit deel van de binnenstad een nieuw gezicht passend bij de verandering die de Apeldoorns binnenstad doormaakt.

De ondertekening is het formele startpunt van de voorbereiding van het bestemmingsplan. De bouw moet medio 2020 beginnen en neemt naar verwachting ruim twee jaar in beslag. Aansluitend wordt het Zuidelijke deel van de Hoofdstraat opgeknapt zodat dit aansluit bij de rest van de al heringerichte Hoofdstraat. De verwachting is dat de uitvoering in 2022 zal plaatsvinden. Wethouder Sandmann is blij met deze stap. “Ik ben blij dat we dit deel van de stad ook weer een invulling geven. Het bevordert de levendigheid en werkgelegenheid in dit deel van de binnenstad.” Frank van Berlo is trots op dit moment. “25 jaar geleden droomde ik al van een hoge toren op deze locatie. Ik ben heel blij dat we deze dit ambitieuze plan onder het huidige college kunnen waarmaken.”

Electrische deelauto’s
Mooi onderdeel van dit project is een proef waarbij nieuwe bewoners twee jaar lang gratis kennis kunnen maken met het gebruik van elektrische deelauto’s. Dat draagt bij aan de duurzaamheidsambitie van Apeldoorn en stimuleert slimme mobiliteit in de binnenstad. Gerrits Nikkels: “Met alle partijen hebben we nieuwe wegen gezocht ten aanzien van het parkeren. De energietransitie vraagt dit van ons, gezamenlijk pakken we daarin onze rol.”

Bron: gemeente Apeldoorn