Start bouw Ugchelen Buiten feestelijk gevierd


Met het leggen van de eerste vloerplaat van een woning werd donderdag 15 maart het officiële startsein gegeven voor de bouw van de Apeldoornse woonwijk Ugchelen Buiten. Op het voormalige TNO-terrein worden in totaal 275 woningen gerealiseerd. Donderdag werd de start van het eerste veld van 31 woningen feestelijk gevierd met alle kopers en betrokkenen.

De familie Van Hees, die het eerste bouwnummer heeft gekocht, legde samen met wethouder Kruithof van de gemeente Apeldoorn de eerste vloerplaat. De familie woont al jaren in Apeldoorn en zag in dit bouwproject een schitterende kans. Mevrouw Van Hees: “De combinatie tussen een moderne maar toch landelijke bouwstijl sprak ons meteen aan. Maar de locatie gaf de doorslag. Het is zo’n schitterende plek aan de rand van het bos. We wilden al een tijd verhuizen, maar alleen als we een écht mooie plek zouden vinden. En die hebben we nu gevonden.”

De twee zoons van de familie drukten samen met wethouder Kruithof symbolisch op de knop, om de hijskraan in werking te stellen die de vloerplaat op haar plek legde. Vol trots poseerden de jongens voor de camera. “Het is mooi om te zien dat er nu echt wat gebeurt op het terrein. Je krijgt nu pas echt gevoel bij het bouwproject. En het is enorm leuk dat dit georganiseerd wordt om ook direct kennis te maken met je nieuwe buren”, aldus mevrouw Van Hees.

Naast de officiële handeling werden de aanwezigen toegesproken door Bert Nikkels van Nikkels bouwbedrijf, Hans de Wilde van D.W. Investments en wethouder Kruithof. De wethouder memoreerde nog even het ontstaan van het bouwproject en gaf aan trots te zijn dat de nieuwe woonwijk nu daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

Na de officiële aangelegenheden was er voor de kopers van de woningen van veld A nog tijd om nader kennis te maken met elkaar, waar men gretig gebruik van maakte.

Meer informatie vind je op de website van Ugchelen Buiten.