Renovatie 58 woningen in Kampen van start


In Kampen gaat Nikkels bouwbedrijf aan de slag met een onderhoudsproject en energetische maatregelen van 58 huurwoningen voor opdrachtgever deltaWonen. Daarbij verzorgen wij het complete traject, van bewonersbegeleiding tot en met de daadwerkelijke uitvoering van het onderhoud en isolerende werkzaamheden.
 
Het onderhoud verschilt per woning en daarom worden eerst opnames uitgevoerd bij alle 58 woningen. Belangrijk onderdeel van het onderhoud is het upgraden van de thermische schil van de woningen, onder andere door het isoleren van de zolders en vervangen van de ventilatie. Daarnaast zullen in diverse woningen keukens inclusief wandtegels worden vervangen, nieuwe dakgoten geplaatst, wordt het schilderwerk aan de buitenkant gedaan waar nodig zullen in sommige gevallen gevels hersteld worden.
 
Een leegstaande woning in de wijk is al geheel gerenoveerd en wordt gebruikt als modelwoning. Op deze manier kunnen de bewoners van de overige woningen kijken hoe hun woning er straks uit komt te zien en hier ook keuzes maken voor bijvoorbeeld tegels van de nieuwe keuken. Bovendien kan deze woning ook gebruikt worden als rustwoning voor alle bewoners, wanneer er in hun woning gewerkt worden en zij even tijdelijk een rustige plek willen om overdag te zijn.
 
Wendeline Willemsz is huurdersbegeleider bij Nikkels: “Mooi bij dit project is dat er een bewonerscommissie is die actief met ons meedenkt! Opdrachtgever deltaWonen vindt de stem van bewoners belangrijk en via deze bewonerscommissie is dat ook mogelijk. Zo denken ze onder andere mee over de kleuren van de buitengevel.”
 
In de week 35 is Nikkels gestart met de opnames en alle werkzaamheden moeten voor 15 december zijn afgerond.​