Oplevering eerste woningen Steenbrugge


In Steenbrugge in Deventer is Nikkels volop bezig met de realisatie van 70 koopwoningen, in opdracht van Le Clercq Planontwikkeling en Bemog Projektontwikkeling. De bouw zal in twee fases van ieder 35 woningen plaats vinden.

Inmiddels is het eerste bouwblok in de eerste fase opgeleverd. Op de foto staan de blije nieuwe bewoners van bouwkavel 6. Voor de bouwvak zullen de eerste 16 woningen in fase 1 zijn opgeleverd.

De woningen in Steenbrugge hebben een hele bijzondere bouwstijl. De karakteristieke architectuur verwijst op een moderne manier naar historische bouwstijlen. Zo heeft dit woningblok de uitstraling van een oud schoolgebouw. In de gevel is dit terug te zien in ambachtelijke details en de woorden van het ouderwetse leesplankje “aap, noot, mies, wim, zus, jet” op de gevel.

De woningen in Steenbrugge zijn bijzonder duurzaam te noemen. Er wordt gasloos en energieneutraal gebouwd en de woningen worden allemaal voorzien van geïntegreerde zonnepanelen. Voor de verwarming wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming.