Opleverfeest 27 sociale huurwoningen D.G. Van der Keesselstraat in Deventer


Op 4 juli werd, samen met de nieuwe bewoners, de oplevering van de nieuwe sociale huurwoningen in de Zandweerd gevierd.

Rentree en Bouwbedrijf Nikkels realiseerden op de Zandweerd 27 sociale huurwoningen. Bij de feestelijke oplevering waren de nieuwe bewoners, Jaap Huibers, directeur-bestuurder Rentree en Emiel Nikkels, directeur van Nikkels bouwbedrijf aanwezig. Bewoners en Monique Kuiper van het Bewonersadviesorgaan van Rentree sneden samen een grote taart aan om de oplevering van de woningen te vieren.

Nieuwbouw op de plek waar oude woningen zijn gesloopt
De nieuwe woningen zijn gebouwd op de plek waar tot mei 2023, 20 duplexwoningen stonden. Deze woningen waren verouderd en zijn gesloopt. De oplevering van de 27 nieuwbouwwoningen heeft inmiddels plaatsgevonden.Jaap Huibers is trots op de woningen ‘Er is in Deventer een grote vraag naar sociale huurwoningen. Fijn dat we daar hier invulling aan kunnen geven. De samenwerking met Nikkels bouwbedrijf en de gemeente was heel goed, wat maakt dat we snel na de sloop hier staan om de sleutels van deze woningen te overhandigen aan de nieuwe bewoners!’.

Architectuur van de nieuwe woningen geïnspireerd op de directe omgeving
De architectuur van de woningen is geïnspireerd op de jaren 30 woningen in de directe omgeving. De grondgebonden woningen hebben een eigen tuin. En de appartementen variëren van studio’s van 32m2 tot tweekamerappartementen van 49m2. De meeste appartementen beschikken over een eigen buitenruimte en alle appartementen kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke tuin. De tuin wordt eind dit jaar, in gezamenlijkheid met de bewoners, aangepakt.

Emiel Nikkels benadrukt: ‘Het plan van Nikkels werd in de selectiefase gekozen vanwege onze aandacht voor de naadloze aansluiting van oud naar nieuw. De gemeenschappelijke tuin, een kenmerkend element van ons plan, draagt bij aan het samenkomen van de bewoners. Bovendien zijn de nieuwe woningen duurzaam en klaar voor de toekomst.’

Huurprijzen onder de sociale huurgrens en voor verschillende doelgroepen
De woningen en appartementen worden verhuurd tegen diverse huurprijzen onder de sociale huurgrens voor verschillende doelgroepen.

Ontmoeting voor huurders
De sleutels zijn uitgereikt aan de bewoners. De meesten van hen zijn nog druk bezig met klussen in hun nieuwe woning. Het opleverfeest bood voor bewoners volop gelegenheid om elkaar op een gezellige manier te ontmoeten.

Bron tekst: Rentree wonen


Andere woningbouw projecten

Mooi werk?
Neem contact op!

info@nikkels.nl

(0571) 27 78 00

Contactpagina