Op jonge leeftijd kennis te laten maken met en enthousiasmeren voor de bouw


Om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met en enthousiasmeren voor de bouw, lenen wij geregeld een maquette van een gebouw uit aan basisscholen.

Vorige maand heeft OBS Looschool in Loo-Bathmen een maquette geleend tijdens het thema bouwen. De kinderen vonden het heel gaaf om te zien! Op de eerste dag hebben zij de maquette gebruikt om te leren over de indeling van een huis. Vervolgens ging zij zelf als architecten aan de slag. Tijdens het tekenen mochten ze kijken naar de maquette om zo meer en nieuwe ideeën op te doen. Een ontzettende leerzame start van het thema. Vervolgens maakten ze in de klas een architectenhoek. Hierin stond de maquette centraal. Zo konden de kinderen meer leren over het maken bouwtekeningen. Daarna kwam het gereedschap aan bod, toen ze over het beroep van metselaar hebben geleerd.

Voor de kinderen was het erg leerzaam om hiermee in aanraking te komen. De leerkracht vond het erg fijn dat de school deze maquette kon lenen. Op deze manier krijgen de kinderen nog meer inzicht in het thema.

Ben je leraar of lerares en wil jij ook een keer het ‘thema bouwen’ op jouw school doen als les? Neem dan contact met ons op via info@nikkels.nl.