Officieel moment De Hof van Zutphen


Vrijdag 11 januari werd tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst een spandoek onthuld van project De Hof van Zutphen, een woonproject van landelijke stichting De Knarrenhof. Een handeling om te symboliseren dat de bouw van het project doorgaat.

 

In de wijk Noorderhaven, achter het station in Zutphen, is het de bedoeling om 41 levensloopbestendige appartementen en tien grondgebonden eengezinswoningen te realiseren. Allen gelegen rondom een centrale binnentuin.

 

De Knarrenhof is een stichting met een maatschappelijk doel, namelijk de leeftijdsbestendige bouw van woongroepen voor zelfredzame senioren. Het concept houdt in dat mensen zelfstandig kunnen blijven wonen, maar wel in een bepaalde vorm van samenleven. Een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. In Zwolle is al een ‘Knarrenhof’ gerealiseerd en de bedoeling is om dit ook in Zutphen te gaan doen.

 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst vertelden Peter Prak namens de Knarrenhof en Emiel Nikkels namens Nikkels bouwbedrijf meer over het verloop van het project aan de toekomstige bewoners. Er werd stilgestaan bij het feit dat de grond is aangekocht en dat hard wordt gewerkt aan de uitwerking van het ontwerp.

 

Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar. Heeft u interesse? Kijk dan voor meer informatie op de website https://dehofvanzutphen.nl.