Koperweg wordt klaargemaakt voor start bouw 20 huurwoningen Westenenk


De grondwerkzaamheden aan de Koperweg zijn in volle gang. De kruising met de Zilverweg lag vorige week open, zodat aan het riool gewerkt kon worden.

Het werk is nodig in de voorbereiding op de bouw van twintig huurwoningen. De Metaalbuurt is daarna weer compleet. Nadat in 2008 de oorspronkelijke huizen werden gesloopt heeft het terrein braak gelegen. Op dit deel waren ooit koopwoningen voorzien, twee-onder-een-kap herenhuizen. Dat plan is mede door de crisis nooit van de grond gekomen.

Nikkels Bouwbedrijf start na de zomer met de bouw. Dat gebeurt in opdracht van de Goede Woning. De woningbouwvereniging verhuurt in dit deel van Apeldoorn Zuid al meer dan honderd jaar huizen. De woningen zijn ontworpen door Architect Peters & Lammerink in een jaren ‘30 stijl, om ze aan te laten sluiten bij de oorspronkelijke woningen die hier stonden. Vanwege het unieke karakter is het een gemeentelijk beschermd stadsgezicht.

Door bijzondere details, bijvoorbeeld in het metselwerk, krijgen de woningen wel een eigentijds en modern karakter. De huizen zullen met name worden gebruikt als doorstroomwoningen voor specifieke doelgroepen.

Bron: https://www.destentor.nl/apeldoorn/werkzaamheden-aan-koperweg-in-apeldoorn-zuid-van-start-om-bouw-mogelijk-te-maken~a1a73f11/