Huur- en koopwoningen De Venen Deventer


Vlakbij hogeschool Saxion en de Veentunnel worden in totaal 83 nieuwe huurwoningen, – appartementen en koopwoningen gerealiseerd. Op de locatie waar vroeger de school De Venen stond komen nieuwe woningen in jaren ’30 stijl, met een knipoog naar het verleden.

Nikkels bouwbedrijf verwierf de opdracht samen met I’M Architecten, door middel van een Design & Build uitvraag van woningcorporatie Rentree uit Deventer. In opdracht van Rentree worden 26 huurwoningen en 25 huurappartementen gerealiseerd. Daarnaast ontwikkelt Nikkels projecten zelf 32 koopwoningen binnen het project.

De woningen worden in kenmerkende jaren ’30 stijl gebouwd, geïnspireerd op de bestaande woningen uit deze tijd. Denk hierbij aan de keuze voor een bruin-rode baksteen, antracietkleurige dakpannen, witte kozijnen met een karakteristieke kozijnindeling en diverse woningen krijgen een schilddak. Zo passen de eigentijdse woningen ook perfect in de bestaande omgeving.

De woningen krijgen voldoende eigen parkeergelegenheid, allemaal aan de achterzijde. Zo kijk je vanaf de weg en vanuit de woning nooit op de geparkeerde auto’s, wat een veel mooier beeld oplevert.

Naar verwachting wordt in mei 2018 gestart met de bouw en in de zomer van 2019 zal het project worden opgeleverd. De verkoop van de koopwoningen zal in het voorjaar van 2018 starten.