Het logo prijkt weer aan de gevel


In Twello zijn we nog steeds druk aan het werk met de verbouwing en verduurzaming van ons kantoor. Onderdeel daarvan is het isoleren van de bestaande oude gevel met een nieuwe houten gevelbekleding, bevestigd op een geïsoleerde constructie.

Voor het hout van de gevelbekleding is gekozen voor een zeer duurzame soort: fraké hout. Door thermische modificatie van dit hout, dat ook wel Afrikaans eiken wordt genoemd, heeft het hout duurzaamheidsklasse 1. Bovendien is het een snelgroeiende boomsoort, waardoor er minder ontbossing nodig is ten opzichte van tropisch hardhout. En het hout geeft een mooie chique uitstraling aan onze gevel.

Het timmerwerk was een flinke klus voor onze timmermannen, omdat de planken met de hand zijn voorgeboord en gespijkerd. Daarnaast had architect I’M een vast ‘barcode patroon’ ontworpen voor de planken, wat het nog eens extra uitdagend maakte. Er zijn mallen gemaakt om altijd dezelfde lengtes te gebruiken en tussenruimtes overal zoveel mogelijk gelijk te houden. Het resultaat mag er zeker zijn!

Nu de steigers weg zijn aan de zijkant, is pas echt mooi zichtbaar hoe de houten gevel eruitziet. En de ‘Nikkels groene’ logo’s prijken inmiddels ook weer op het gebouw.


Andere renovatie projecten

Mooi werk?
Neem contact op!

info@nikkels.nl

(0571) 27 78 00

Contactpagina