Groene Hoven gaat richting afronding


Bron: destentor.nl – Johannes Rutgers

In Kerstschoten nadert het project De Groene Hoven zijn voltooiing. Vrijdag 2 februari werd in de Apeldoornse wijk gevierd dat het hoogste punt is bereikt bij de bouw van het laatste pand in dit gebied.

De Groene Hoven is de omvorming van een deel van Kerstschoten, de buurt die ook wel Nieuw Hubertus werd genoemd. In het gebied stond voorheen onder meer de Hubertuskerk. Er zijn verschillende woningtypes gebouwd, met zowel koop- als huurhuizen (die worden verhuurd via woningstichting De Woonmensen), zorgvoorzieningen en een groot wijkcentrum met onder meer een kapel.

De afsluiter is Slinger Noord: een complex aan de Koninginnelaan met 76 twee- en driekamerappartementen. De woningen variƫren in grootte van 69 tot en met 102 vierkante meter en worden verhuurd in de vrije sector. Het laagbouwdeel van Slinger Noord telt vier bouwlagen, het middendeel zes bouwlagen en een toren aan de Anklaarseweg negen lagen. Bouwbedrijf Nikkels verwacht het complex in het najaar op te leveren.

Wethouder Mark Sandmann, directeur Bert Nikkels en Hans de Wilde van DW Investments namen vrijdag 2 februari een kijkje op het hoogste punt vanuit de bouwlift. Met alle betrokken partijen werd die dag het bereiken van het hoogste punt gevierd.