Gasloos bouwen geen toekomst maar realiteit


De aankondiging om de gaswinning in Groningen te beëindigen geeft het denken over gasloos bouwen een enorme versnelling. Natuurlijk stond BENG al voor 2020 gepland, maar de ontwikkeling in Groningen dwingt tot nog meer inzet op de ontwikkeling van goede oplossingen.

Voor Nikkels betekent dit niets nieuws, want wij houden ons al wat jaren bezig met gasloos bouwen in verschillende gradaties en oplossingen. Zo hebben we onlangs sociale huurwoningen opgeleverd die volledig Nul Op de Meter scoren. Ook hebben wij actief mee gedacht in het aanbieden van verantwoorde keuzes voor koopwoningen in de nieuwste gaslozewijk Steenbrugge in Deventer. De ervaringen van deze en andere projecten vormen de basis voor de plannen die nu in voorbereiding zijn. Een standaardoplossing voor iedere situatie (zoals we min of meer met gas kenden) is er niet.

Telkens bepalen locatie, oriëntatie, functie, ambities en economische aspecten de definitieve uitkomst. Samen met onze opdrachtgevers onderzoeken wij voor nieuwe projecten graag de mogelijkheden. Overigens geven we bij Nikkels het goede voorbeeld, want sinds begin dit jaar zijn onze bedrijfspanden volledig gasloos en zelfvoorzienend. Lees in dit nieuwsartikel hoe wij dat precies hebben gedaan. U bent uiteraard van harte welkom om dit bij ons te komen bekijken in Twello!