Feestelijke start bouw woonzorglocatie de nieuwe Beekwal in Eerbeek


Met de feestelijke onthulling van het bouwbord door twee van de huidige bewoners van de oude Beekwal, wethouder Ingrid Timmer (gemeente Brummen) en de bestuurders van Veluwonen, Riwis zorg & welzijn en Zorggroep Apeldoorn is op woensdag 17 april de start van de bouw van de nieuwe Beekwal gevierd. Komende maanden wordt op de plek van de oude Mavo aan de Derickxkamp in Eerbeek een nieuwe woonzorglocatie gebouwd met 39 nieuwe appartementen voor 24-uurs zorg.

Woningcorporatie Veluwonen, Riwis Zorg & Welzijn en Zorggroep Apeldoorn e.o. werken samen aan deze nieuwe ontwikkeling. De huidige Beekwal is verouderd en aan vervanging toe. Met de nieuwbouw op de plek van de oude Mavo wordt de langgekoesterde wens voor nieuwe moderne appartementen voor ouderen die zorg nodig hebben gerealiseerd.

Voor meer mensen een fijn thuis
Vincent Buitenhuis, directeur-bestuurder van Veluwonen: “Ik ben er trots op dat we eindelijk écht gaan beginnen met de realisatie van de nieuwe Beekwal. Inwoners van Eerbeek wonen graag in het dorp en willen dat ook blijven doen, wanneer ze zorg nodig hebben. We zijn blij dat we met deze nieuwbouw daaraan ons steentje kunnen bijdragen. Bijzonder is de uitbreiding met 15 zorgappartementen die we hier realiseren, zodat meer mensen een fijn thuis hebben, ook als ze ouder en hulpbehoevend worden.”

Een nieuw thuis voor de bewoners
Joost Harkink, bestuurder van Riwis Zorg & Welzijn: “Je leven lang woon je in het dorp. Het is je vertrouwde omgeving en daarom is het zo mooi dat we nu écht starten met de bouw van de nieuwe Beekwal. Een plek waar we de zorg en begeleiding aan ouderen van Eerbeek kunnen bieden op een hedendaagse manier. Een nieuw thuis voor de bewoners en een nieuwe huiskamer voor het dorp vlakbij het centrum en het groen. We zijn blij dat we vanaf nu dagelijks kunnen zien hoe onze nieuwe Beekwal steeds meer vorm krijgt en zo samen naar de verhuizing kunnen toeleven.”

Wonen met zorg
Ingrid Timmer, wethouder gemeente Brummen: “Het is fijn om te zien dat de samenwerking tussen Riwis en Veluwonen zo goed verloopt waardoor er echt mooie stappen worden gezet in de nieuwe manier waarin wonen met zorg samen komt. Zodat onze inwoners weer echt eigentijds in de eigen omgeving met voldoende ondersteuning een thuis hebben.”

Tijdscapsule
De huidige bewoners van de oude Beekwal en de medewerkers van Riwis Zorg & Welzijn wordt gevraagd om komende maanden een bijdrage te leveren aan de tijdscapsule die in het nieuwe gebouw wordt geplaatst. “Wat wilt u aan de toekomstige generaties meegeven of vertellen”, is de vraag aan de bewoners. Dat kunnen ze doen door een brief te schrijven of op een andere creatieve manier. Alle bijdrages worden bij de opening van de nieuwe Beekwal in een speciale tijdscapsule geplaatst op een zichtbare plaats achter glas. Daar worden dan de verhalen van deze bijzondere tijd van de huidige generatie bewaard als boodschap voor toekomstige generaties.

Planning
Begin 2025 wordt de nieuwe Beekwal opgeleverd en in de zomer verhuizen de bewoners naar de nieuwe appartementen. Meer informatie over de bouw en de fasering is te vinden op de website van Veluwonen.