Feestelijke opening Burgemeesterkwartier in Raalte


De inrichting van het Burgemeesterkwartier in het centrum van Raalte is afgerond. De voormalige locatie van basisschool De Horizon en de bibliotheek aan de Westdorplaan is de afgelopen jaren omgetoverd tot een woonlocatie. Het Burgemeesterkwartier is op 14 september 2018 op feestelijke en unieke wijze officieel geopend. Het nieuwbouwplan is door de gemeente Raalte en SallandWonen gezamenlijk ontwikkeld en de bouw gerealiseerd door Nikkels Bouwbedrijf. De bouw bestond uit 40 woningen: 8 bouwkavels, 5 levensloopbestendige koopwoningen en 5 levensloopbestendige huurwoningen en twee appartementsgebouwen met totaal 22 appartementen voor huurders van SallandWonen.

 

Wat maakt het Burgermeesterkwartier bijzonder? Het Burgemeesterkwartier is klimaatbestendig ingericht. Dit geldt ook voor de straat. Er is een nieuwe type bestrating toegepast. Het regenwater trekt direct tussen de stenen door de bodem in. Dit beperkt de kans op wateroverlast en maakt het mogelijk om het water vast te houden op de plek waar het valt. Het regenwater wordt hierdoor niet meer afgevoerd via het riool. Als openingshandeling en ter demonstratie van de werking van de straat leegden wethouder Wagemans en directeur Kool een grote bak water op de straat.

Feestelijke opening Burgemeesterkwartier

Het Burgemeesterkwartier in Raalte is feestelijk geopend met… water! Er is klimaatbestendig gebouwd en een flinke plens water verdwijnt direct tussen de straatstenen door de bodem in. https://www.raalte.nl/nieuws/feestelijke-opening-burgemeesterkwartier-in-raalte

Geplaatst door Gemeente Raalte op Donderdag 13 september 2018