Feestelijk moment bij Hof van Zutphen


In Zutphen, vlak achter het station op de Noorderhaven, was afgelopen week een feestelijk moment. In totaal is 70 % van het nieuwbouwproject, een initiatief van Stichting Knarrenhof Nederland, verkocht. Dat betekent dat we officieel met de bouw van het project kunnen starten.
 
In totaal komen er 51 koopwoningen te staan in dit gemeenschappelijke woonproject, waarvan 41 levensloopbestendige appartementen in twee woonblokken en 10 grondgebonden woningen (eengezinswoningen), alle gelegen rond een binnentuin. De hofjesvorm bevordert ontmoeting en naoberschap. Dat is de reden waarom veel mensen hier graag willen komen wonen.
 
Peter Prak, de voorman van de Knarrenhof, heeft aan de aanwezige toekomstige bewoners nog even in het kort de totstandkoming van het project toegelicht. Een groot aantal kopers is al vanaf de eerste plannen van bijna 10 jaar geleden betrokken.
 
Mevrouw Reyne, toekomstige bewoonster van een appartement binnen het project, vult aan: “Samen met een groep medebewoners ben ik ooit begonnen met de plannen op dit voormalige industrieterrein in het Noorderhavengebied. Met de Knarrrenhof kunnen we dit waarmaken.”
 
Na het genot van een gebakje werd het moment afgesloten met een groepsfoto met een deel van de toekomstige bewoners. Meer informatie over het woonproject vind je op www.dehofvanzutphen.nl.