Eerste woningen Laan van Zuidbroek in Apeldoorn opgeleverd


Op 31 augustus zijn de eerste woningen opgeleverd van het project ’22 + 7 woningen’ aan de Laan van Zuidbroek in Apeldoorn. De woningen zijn bijna allemaal uniek geworden, door de grote vrijheid in indeelbaarheid.

Er worden drie verschillende woningtypes gerealiseerd, vrijstaande woningen, 2-onder-1-kappers en woningen in een rij van 3. Van de in totaal 29 woningen hebben 22 woningen een splitlevel op de begane grond, waarbij de keuken iets hoger ligt dan het begane grondniveau. Dit geeft een speels effect in de woningen, die door het ontwerp enorm veel inhoud hebben.

De 22 woningen hebben in de basis zes slaapkamers en bij de 7 woningen zijn op de 2e verdieping ook extra kamers te realiseren.

Doordat de woningen drie verdiepingen en een plat dak hebben, hebben de gevels een groot oppervlak met metselwerk. De architect heeft dit opgelost door speelse effecten toe te passen, om te zorgen dat het grote vlak metselwerk ‘doorbroken’ wordt. Zo zit er een sprong in het metselwerk ter plaatse van de voordeur en zijn er verschillende manieren toegepast om de kozijnen aan te sluiten op het metselwerk. Dit stelde onze mensen op de bouw tijdens de uitvoering voor een mooie uitdaging, om dit te realiseren.

De woningen zullen tot en met het einde van dit jaar opgeleverd worden.