Eerste woning Ugchelen Buiten opgeleverd


Donderdag 29 november was een bijzonder moment in de nieuwe wijk Ugchelen Buiten in Apeldoorn. De oplevering van de allereerste woning is een feit. Wethouder Jeroen Joon van de gemeente Apeldoorn overhandigde symbolisch een sleutel aan de kopers van bouwnummer 1, Marco en Esther van Hees.

De twee-onder-een-kap-woning aan de Evert van ’t Landstraat is onderdeel van de eerste bouwfase, 31 woningen in veld A. Gerrit Nikkels: “We zijn enorm trots op dit moment, de oplevering van de eerste woning. En het eindresultaat mag er zijn.” De woningen in veld A zijn ontworpen door Roggeveen & Piso Architecten. Het ontwerp van de woningen valt op door de klassieke architectuur met zorgvuldig ontworpen details, zoals de grote overstekken.

De familie van Hees is erg blij met de nieuwe woning. “We zijn verheugd dat we nu de sleutel hebben van deze prachtige nieuwe plek en hopen eind januari te gaan verhuizen.” De twee zoons van de familie waren ook bij de oplevering aanwezig, om vervolgens hun slaapkamer uit te gaan kiezen.

Naar verwachting worden voor kerst de eerste 16 woningen in veld A opgeleverd, de overige 15 woningen volgen in het nieuwe jaar. Op dit moment wordt er ook al druk gebouwd aan de velden B en C en is Nikkels gestart met de voorbereidingen van veld D.

Het project is een gezamenlijke ontwikkeling van D.W. Investments B.V. en Nikkels projecten. In totaal worden er 275 woningen gebouwd in de nieuwe wijk Ugchelen Buiten, op het voormalige TNO-terrein. Hiermee is het een van de grotere gebiedstransformaties in Nederland.