Design & Build

Burgemeesterkwartier, Raalte

Burgemeesterkwartier, Raalte

Burgemeesterkwartier, Raalte

Burgemeesterkwartier, Raalte

Burgemeesterkwartier, Raalte


Burgemeesterkwartier ligt op een prominente plek midden in Raalte. Op de locatie waar voorheen basisschool De Horizon en de bibliotheek waren gevestigd, realiseert Nikkels in opdracht van Salland Wonen 22 huurappartementen en 5 huurwoningen. Ook worden 5 koopwoningen gebouwd. Burgemeesterkwartier is een van de Design & Buildopdrachten van Nikkels. Willem Visschers van Nikkels Projecten vertelt hoe Nikkels een Design & Buildopdracht aanpakt.

”Salland Wonen heeft ons in juli 2016, samen met een aantal andere partijen, uitgenodigd om in te schrijven op dit project. Uiteraard liggen er dan al een aantal zaken vast. Zo zijn de locatie en het bestemmingsplan al bepaald en ook is er een programma van eisen waar we aan moeten voldoen. Salland Wonen legt het accent op ‘duurzaam, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen’. Wij selecteerden daarom MIX architectuur uit Ede voor het ontwerp, omdat wij vinden dat deze architect goed past bij het gebied en de opdracht. Met een creatief ontwikkelteam gingen we aan de slag met de inschrijving. Het ontwikkelteam kwam vervolgens met een presentatie van het plan. We maakten een presentatieboek, lichtten onze plannen toe aan de opdrachtgever en kwamen met een financieel voorstel zonder open einden.”

Succesvolle aanpak
“Ons voorstel kwam als beste uit de bus. En we mogen dus gaan ontwikkelen en bouwen in Raalte. Wat maakt dat we vaak gekozen worden voor Design & Buildopdrachten? Ik denk dat dat komt omdat we werken met een ontwikkelteam waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd. Zowel op het gebied van ontwikkeling, techniek, werkvoorbereiding, calculatie, duurzaamheid, kwaliteit en creativiteit. Bovendien verplaatsen we ons goed in de opdrachtgever. We kijken altijd of een voorstel past. Zowel in het gebied als bij de opgave.”

Meer weten over onze Design & Buildopdrachten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.